Покана за изложба

Скъпи приятели, с гордост и огромно задоволство оповестявам, че и тази година бяхме одобрени за участие в Месеца на фотографията. Заповядайте на откриването на новата ни съвместна фотографска изложба „Портрети в сряда“ на 7 юни, 2013 г. от 19:00 ч. в галерия Алгара.

Авторите на изложбата представят своята субективна визия за фотографски портрет, вдъхновени от успоредното съществуване на аналогови и дигитални изображения в съвременната култура. Портретите представляват опит за премахване на битуващите обвързвания в търсене на симбиоза, продължение, неконфликт и общо звучене. Част от кадрите са правени с дървена аналогова камера 13х18cm, заснети с обектив с една леща върху хартиен негатив, а останалите са снимани с дигитални камери, през фокусиращото стъкло на аналоговата.
Проектът „Портрети в сряда” започва като игра, без претенции. Какво ще стане, ако… Homo ludens (играещият човек). Защото играта е „първична човешка функция“ и „един от фундаменталните духовни елементи на живота“.

Очаквам ви!
Ивелина


  • Project Mother EARTH
    Project Mother EARTH
  • Портрети
    Портрети
  • Изложбата „Хроники от България: Корени“ през юли в Трявна
    Изложбата „Хроники от България: Корени“ през юли в Трявна
  • По стъпките на Картие-Бресон в Скано, Италия
    По стъпките на Картие-Бресон в Скано, Италия

2 Comments. Leave your Comment right now:

    Напиши коментар

    Имейл адресът няма да бъде публикуван.

    Може да използвате HTML таговете: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


    4 − четири =