Радостнa съм да съобщя, че по покана на специализирания Музей за дърворезбарско изкуство в гр.Трявна, ще бъде показана  изложбата ми „Хроники от България: Корени“. Откриването ще бъде на 07.07.2017г. в 17.30 в Галерия „Казаков“, на ул.“Петко.Р.Славейков“ №5 и ще остане там до 04.08.2017г.

Заповядайте!!!

За проекта:
“Хроники от България” е личен проект, който започнах през 2011г. Чрез него изследвам тясната връзка между бита, нравите, обичаите, труда на българина и географията на мястото, където той живее. От друга страна, проследявам нишката, влиянието на родовата памет и културните натрупвания в поколенията върху характера сега живеещия аз.
Проблемът който силно ме вълнува – Кой съм, от къде идвам и защо съм това, което съм? – търси отговор в традициите и начина на живот на хората, запазен през годините непокътнат или пък променящ се, но неизменно носещ богата информация за собствените ни корени. За мен е привилегия да разбирам и научавам повече за своя род и усещам сила от това да съм част от него.
Изложбата “Хроники от България: Корени” представя част от фотографиите в този проект. Неин герой е човекът – къс природа, подобен на вековен дъб, опрян здраво о земята, събрал поколения мъдрост и съхранил в себе си изконно човешкото, носител на памет, жизнелюбие и сила.

Ивелина Берова

Снимки от откриването:

Изложбата „Хроники от България: Корени“ през юли в Трявна


  • Project Mother EARTH
    Project Mother EARTH
  • Портрети
    Портрети
  • По стъпките на Картие-Бресон в Скано, Италия
    По стъпките на Картие-Бресон в Скано, Италия
  • Малки градски етюди
    Малки градски етюди

2 Comments. Leave your Comment right now:

    Напиши коментар

    Имейл адресът няма да бъде публикуван.

    Може да използвате HTML таговете: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


    три × 4 =